Tjäna pengar på sportbilder

Written by admin on February 15, 2019 Categories: j-bild

Har du greppat tekniken bakom bra tagna sportbilder? Då är det hög tid att dina bilder blir officiella. Du kan nämligen tjäna pengar på sportbilder och det går att göra det på lite olika sätt.

Klassisk “försäljning”

Om du har en fotosession från en match eller kanske ännu bättre, ett sportsligt arrangemang, är du nästan i mål. Se till att skapa en smidig plattform där du samlar dina bilder – gärna någon form av molntjänst som gör att andra kan få direkt access. Det gäller sedan att hitta ett bra format för att presentera det du säljer, det vill säga dina bilder, men även dig själv som sportfotograf.

Bor du på en mindre ord är tipset att kontakta lokaltidningen som ofta har en särskild sektion för lokalsport. Kanske kan du erbjuda dig att på reguljär basis fota exempelvis lokalfotbollen? Nu för tiden är tidningarnas fotografer ofta ute på alla uppdrag tidningen har. En “frilansande” sportfotograf i hembygden kan därför säkert vara ett lockande kort!

Är du osäker på vad du ska ta betalt kan du hitta bra information på nätet via exempelvis olika forum för fotografer. När du tar ytterligare steget och blir “professionell” fotograf kan du ta hjälp av fackförbund som till exempel DIK.

Tjäna pengar via blogg/sociala medier

Du behöver inte alltid gå till någon annan part för att tjäna pengar på dina sportbilder. Har du även förmågan att uttrycka dig i text kan en egen blogg eller sajt vara vägen till en bra intäkt på ditt fotande. Lyckas du att förmedla ett lockande innehåll kan bloggen generera intäkter via reklam, men det kan också leda till att dina bilder uppmärksammas och du kan sälja dem vidare. Sociala medier som Instagram är också en kanal som kan generera intäkter på dina bilder om du lyckas att nå ut till rätt mängd människor.

Comments Off on Tjäna pengar på sportbilder