HOCKEY/BANDY 2017-18

Är en sida som föjer HC Dalen hemmamatcher i Scandiamäklarens Center, men även Jönköpings Bandy

   
HC  Dalen 2017.                                                      Jönköping Bandy 2017. Foto: JBild/PeaX Svensson

 

Fredag 12 Januari 2018

JB Bandy gick ”Tomt” mot Åtvidabeg 4-7

JB fick se sig besegrade i 2:a halvleken. Foto: PeaX Svensson

Åtvidaberg hade enl utsago inte tränat på ”Storplan” sista veckorna, men det märktes inget av i denna match. 
Åtvidaberg startade riktigt bra eller rättare sagt JB startade riktigt dåligt. Efter 4 min stod det 0-2 till Åtvidaberg. Det var väl en liten väckaklocka, för JB tog tag i matchen och 3 snygga mål kom innan pausen och man trodde att JB hade koll på matchen och Åtvidabergs spel. 
Den första halvleken tidiga dåliga spel från JB återupprepades i början av den 2:a halvleken. Åtvidaberg fick in 2 mål på ganska kort tid och denna gång kunde inte JB svara upp, utan man tappade 2 mål ytterligare innan JB:s 4 mål kom, men lite för sent. JB verkade tappa spelet helt de sista 15 min. 
JB presterade en mycket svag insats totalt idag mot vad man har sett presterats av JB- killarna.

PeaX Svensson

Se bilder från matchen………….HÄR

 

Lördag 13 Januari 2018

Dalen Spöke i Kinnarps. Förlorade stort mot Kristianstad  2-6

2600 i publiken var en succè för klubben HC Dalens arrangemang i Kinnarps Arena. 
Tyvärr så blev resultatet inte någon succè, hela 2-6 för Kristianstad som tog en tidig ledning med 0-2. 
Dalen lyckades komma igen och gå till kvittering 2-2, men det varade inte så länge. Kristianstad växlade upp och gjorde 2 snabba mål kom. Dalen orkade aldrig komma igen, för Kristianstad var starka, välorganiserade och bra hockeyspelare.
Matchen som helhet var en tempohög, tuff tillställning där det togs och gavs hela tiden.

En av flera bra attacker mot
Kristianstads mål. Foto: PeaX Svensson/JBild

Se matchen i bilder ……….HÄR

 

Ondsag 10 Januari 2018

Sexton sekunder kvar när Dalen vann mot Kallinge-Ronneby IF  1-0


Daniell Håkansson gör 1-0 till HC Dalen när 16 sek återstod. Foto: JBild/PeaX Svensson

Året kunde inte startat bättre för HC Dalen, då man i en riktig arbetsseger tog 3 poängare när det var 16 sek kvar av matchen. Daniell Håkansson fick en läcker pass, gjorde bort en Kallinge försvarare och satte pucken stenhårt bakom målvakten i Kallinge, Oskar Malm.
Matchen i sin helhet var en enda stor kamp, i varje moment så tröttheten var nog det som kan ha fällt Kallinge-Ronneby. Ett misstag när man är trött och okoncentrerad har varit orsaken i många matcher.
Dalen tog kommandot direkt i den 1:a perioden och hade en bra chans redan i inledningen. matchen kom lite i stå när halva perioden gått och båda lagen  hade sina chanser. Kallinge-Ronneby hade liksom HC Dalen utmärkta målvakter som höll spänningen kvar i matchen med riktigt kvalificerade räddningar. Tyvärr så var det Kallinge-Ronneby keepern som fick kapitulera 
Den 2:a och 3:e perioden var nog Dalens perioder, men det förekom många tekniska fel hos Dalen. Slarvpass, chanspass som var för lösa m.m, och ett par riktigt fina målchanser i friläge. 
Nu gick det ju vägen för Dalen som nu tar emot Kristianstad i Kinnarps Arena på lördagen den 13:e kl 16.00

PeaX Svensson

 


                                       

Se mera bilder …………..HÄR

 

 

Onsdag 27 December 2017

HC Dalen fick bara första perioden, förlorade stort mot Huddinge 

HC Dalen trampade igång väldigt taggade i den 1:a perioden, tog för sig i närkamperna och hade en riktigt hög press mot Huddinge. Dalen gjorde också 1-0 målet genom Dennis Santesson(nr12).

 

 

 

Fredag 22 December 2017

JB vaknade för sent mot Tjust Bandy   5-6


JB var inte alls med i 1:a halvlek, vaknade sista 15 min. Foto: PeaX Svensson

Trötta, håglösa var JB i den 1:a halvleken när man mötte mittenlaget Tjust Bandy denna Fredag. Perfekt bandyväder och is, sa många ur publiken. Det hjälpte dock inte för JB
Tjust har en Ryss Stanislav Klyushanov som fick åka lite som han ville, enl JBs tränare. En annan spelare som hoppade in i sista stund var Stefan Erixon.
JB försvarsspel var av det tunnare slaget i 1:a halvleken och flera av Tjust mål blev av ”Frilägeskaraktär” då ingen i JB tog kampen i försvaret. Framåt kom JB med sporadiska attaker som för det mesta inte gav någon utdelning. Trots allt fick JB 2 mål i den 1:a halvleken.
JB ändrade inställning i den 2:a halvleken och fick ner Tjust i banan, men fick passen rätt och man tryckte på. Tjust lyckades få en sitt 6:e mål på ett försvarsslarv, vilket skulle visa sig vara segermålet för Tjust. 
JB ökade trycket och på 5 min gick man från 2-6 till 5-6 och hade så när fått med sig en pinne i sista sekund. 
Detta var JBs andra uddamålsförlust på höstsäsongen, men man ligger kvar på topplacering. 

PeaX Svensson

Se mera bilder …….HÄR

 

 

 

 

Lördag 9 December 2017

Idag var ”Taggen” inte där när Dalen förlorade mot Kristianstad  2-4


Dalen slarvar i försvaret och Kristinastad gör 0-1. Foto: PeaX Svensson

 

Dalen hade möjlgheten att vara klara för AllEttan om man vann denna match och Tranås förlorade. Nu blev det inte så utan man får vänta.

Period 1 var en period med flera skarpa chanser för Dalen, men oflytet skattade gott ochdet blev inga mål i den 1:a periode. Däremot gjorde Kristianstad 1 mål precis innan slutet av 1:a. 
2 :a perioden var Dalen helt av med taggen, en blek tillställning som Kristianstad hade full koll på. Den 3:e perioden var det lite bättre Dalen- spel, men resultatmässigt var det Kristianstads period. Dalen fick ett tröstmål i slutet av perioden. 
Symptomatiskt för matchen, ”Det såg så lätt ut” för Kristianstad att göra mål”. 

PeaX Svensson

 

 

Onsdag 6 December 2017

Lagandan hos HC Dalen gav poäng mot Vimmerby Hockey  5-1

bra publikantal, fantastisk hockey att se på, ja det fick man uppleva om man hade begett sig till Scandiamäklaren Center denna onsdagskväll.

Ett HC Dalen som låg på 5:e plats innan matchen och ett Vimmerby som var på 3:e plats, HC Dalen lät sig inte skrämmas att detta utan tog tag i taktpinnen och var stundtals överlägsna, Ett Dalen som tog närkampen i de flesta situationerna vilket gjorde att Vimmerby inte kom till några allvarligare chanser mer än målet man lyckades peta in 
Resultatet 5-1, är på inget sätt orättvist, utan helt rättvist. Dalen visade upp ett spel som man inte sett på länge och då bara under vissa stunder. Här måste man också gratulera Anton Svensson i målet som man trodde skulle bli rent från puck, lite synd om han att han inte fick en 0:a i protokollet.
Nu ser vi fram imot lördagen då kristinehamn gästar Norrahammar och HC Dalen

PeaX Svensson


Kalle Hult(91) gör 1-0 mot Vimmerby Hockey. Foto. PeaX Svensson


Här var det stopp. Ett fantastiskt teamarbete i Dalen- försvaret framför mv Anton. Foto: PeaX Svensson


Lite smågruffligt i den 2:a perioden, men domarena skötte det bra. Foto: PeaX Svensson

Se mera bilder från matchen ……………..HÄR

 

 

Onsdag 29 November 2017

HC Dalen ”Straffade” Hanhals på 2 poäng  2-1(str)


Anton Svensson gjorde en jätteinsats i kvällens match mot Hanhals. Foto: PeaX Svensson’


Räddningen som gav 2 poäng till HC Dalen. Foto: PeaX Svensson

Hanhals verkade vara det starkaste laget, om man tittade på den 1:a perioden fick Dalen slita ordentligt för att hålla rent framför Anton Svensson. Nu fick Dalen sitt ledningsmål, kanske lite turligt men mål är mål, Resten av matchen var en stor gungbräda, det vägde hela tiden fram och tillbaka. Dalen tog ganska mycket av spelet i den 2:A perioden men fick ändå ett baklängesmål. Så dramatik väntade i den 3:e perioden. 
Den 3:e perioden var nästan i stå, för båda målvakterna var rent fantastiskt bra denna kväll, Perioden blev kamp med kramp, för båda lagen vaktade sitt bo ordentligt även om chanserna fanns. Perioden gick till förlängning där absolut inget hände. Vi fick se på straffar som Dalens målvakt vann med stort självförtroende. 

PeaX Svensson


Daniel Håkansson sätter punkt för matchen med sitt straffmål. Foto: PeaX Svensson

Se mera bilder ………….HÄR

 

Fredag 24 November 2017

Skirö AIK nära förstöra Jönköping Bandys segersvit   7-6


Darren Richardson rundar Skirös målvakt och gör JBs 2:a mål. Foto: PeaX vensson

En match där skirö AIK gästade Råslätts IP. Ett Skirö som innehade 2:a platsen innan matchen. 
Den första halvleken gick till slut till JB, med flera riktigt fina mål plus en straff för JB och en för Skirö. 
Den andra halvleken blev lite sämre ur JBs ögon sett. JB lyckades inte komma up i banan och Skirö fick bra utdelning på sina hörnor, 2 mål där.
Skirö kom ifatt till 6-6 och där stod det och vägde länge tills Emil Nordström får ett fint läge och sätter in slutresultatet 7-6

Läs mera på JBs hemsida……HÄR

Bilder från matchen

Mera bilder finns    HÄR

 

 

Fredag 10 November 2017

Tokviktig seger för HC Dalen mot Tranås AIF   4-2


En riktigt bra dag på jobbet för Anton Svensson. Foto: PeaX Svensson

Et derby är alltid ett derby med vad det innebär, inget är givet och det är kamp till sista sekund m.m. Tranås tog kommandot och gjorde också första målet 0-1 Marcus Schelin i den 5 min.  Tranås trampade på med massor av chanser, men Anton Svensson i Dalen- målet såg till att det inte blev några flera mål i den 1:a perioden. Däremot fixade Kalle Hult in 1-1 i den 14 min. Kalle som var en av de bättre spelarna idag tycker jag, var het och taggad.
I den andra perioden var det mest fram och tillbaka förutom den straffen som HC Dalen missade och ett omdisskuterat 1-2 mål för Tranås när  det var 4 min kvar av perioden, 
Den tredje perioden var av karaktär ”Kamp” med många hårda situationer framför Dalenkassen och många chanser för Dalen. 
Kvitteringen för HC Dalen kom 11 min in i den tredje perioden av Erik Glimberg. Bara tre minuter senare kunde HC Dalen gå till ledning 3-2 genom Kalle Hult.
Tranås tar ut sin målvakt och som så många gånger tidagare gör motståndaren mål i tom kasse, vilket Timmie Persson gjorde och stängde matchen med 4-2. 

PeaX Svensson


Kalle Hult har gjort 3-2. Foto: PeaX Svensson

 

 

Onsdag 27 December 2017

HC Dalen fick bara första perioden, förlorade stort mot Huddinge 

HC Dalen trampade igång väldigt taggade i den 1:a perioden, tog för sig i närkamperna och hade en riktigt hög press mot Huddinge. Dalen gjorde också 1-0 målet genom Dennis Santesson(nr12).

Se mera bilder inom kort(tekniska problem) …………………..HÄR

Fredag 10 November 2017

Småregn och dålig is stoppade inte JB mot Malmbäck   8-6


Oskar Davidsson, gör JB 1:a mål mot Malmbäcks IF. Foto: PeaX Svensson

I ett duggregn t.o.f genom hela matchen startade JB bandypremiären mot Malmbäcks IF.

I år spelar JB en division lägre och man satsar nu på de unga ”Coming Players”. 
Det var nog många som trodde på en större seger för JB när man gick fram till 3-0 i den 1:a halvleken. Oskar Davidsson gjorde premiärmålet för JB, 8 min in i den 1:a halvleken. Sen kom målen på rad fram till 3-0 då Malmbäck utnyttjade att JB- försvaret inte hängde med Malbäck attack. Malmbäck fick i lugn och ro göra 3-1, vilket senare skulle bli 3-2 på ungefär samma försvarsmiss. 
JB verkade tagga till i slutet av 1:a halvleken och kunde gå till halvtidsvila med 4-2 resultat.
Den 2:a halvleken dominerades övervägande av JB, men Malmbäck hade JB på gång och var uppe i lika och t.o.m i ledningen en kort stund.
En premiär med regn och is som var mjuk och svårspelad ska man kanske inte säga för mycket om matchen. Kul iaf att JB tog 2p i premiären.

PeaX Svensson

 

 

Söndag 8 oktober 2017

HC Dalen nära ta sin 5:e raka mot Kallinge- Ronneby   4-5


HC Dalen hade många fina chanser i matchen, men bara nära. Foto: PeaX Svensson

Efter en ganska händelsefattig 1:a period(0-0), kom Dalen ut något mera taggade i den 2:a perioden, plus att man fick starta den 2:a perioden med 1 man mera. Inte hjälpte det. för 2 min in på perioden gör Kallinge 0-1 och strax därefter 0-2. 
Efter ca 20 min in i den 2:a perioden får Kalleinge 2 spelare utvisade och Dalen kan gå till kvittering 2-2 och Dalen går till pausvila.
Den 3:e perioden gör Dalen sitt ledningsmål redan efter minuten 3-2 och fyller på efter 5 min till 4-2. 
VAd som händer i munuterna efter Dalens mål kommer nog att glömmas snabbt. Dalen tappar sin 2- målsleding på bara några minuter och i slutet av perioden får Kallinge ett PP, då en riktigt onödig utvisning tas av Dalen. Detta leder till att Kallinge kan gå till 4-5 med någon minut kvar av matchen.
Dalen tar ut målvakten och man får även ett PP, så 6 mot 4spelare och en minut kvar. Kan det gå att kvittera, ‘dalen trycker på ofantligt men Kallinge-Ronneby kan med nöd och näppe vinna matchen.
Kvällen lirare i HC Dalen blev Viktor Romfors

Ber om ursäkt för den lite dåliga bildkvaliteen, då jag testar en ny kamera

PeaX Svensson

Bilder från matchen