Hockey 2018 Allettan_HC Dalen vs Visby/Roma HK 3-4

Onsdagen 14 Februari 2018

HC Dalen förlorade på straffar(och domaren) 

Visby/Roma 2p efter Dalen innan matchen. Upplagt för en bra match och Dalen började riktigt bra den 1:a perioden. Tyvärr så så gjorde Visby 1:a målet i den 2:a perioden,  Dalen hade 3-4 riktigt fina chanser i den 1:a perioden, men icke. Andra blev lite av en period som gick i stå, lite hawaii, men så gjorde Visby 1:a målet men Dalen verkade inte bli nedslagna utan fortsatte i samma tempo. Dalen Dalen fick även 0-2 emot sig innan Dalen kunde reducera till 1-2. Den 3:e perioden blev den stökiga perioden när Visby kunde göra 1-3. Dalen tog sig ordentligt i kragen och kom ifatt till 3-3, därefter hade Dalen inne 4-3, men domaren ville annorlunda och såg att det varen Dalenspelare i målgården. Man har tittat på reprisen och ingen har kunnat se det som domaren såg. Matchen gick till straffar där Visby/Roma HK kunde bärga den extra poängen. Dalen fick iaf 1p med sig. Jag vill ändå säga att det är bedrövligt när en domare ska vara med och avgöra en match på felaktigt sätt PeaX Svensson

Se bilder från matchen …HÄR

Domaren som avgjorde matchen

Situationen som man snackade om efter matchen, Dalen gör 4-3 målet, men domaren ser att en Dalen- spelare finns inom målområdet vilket ingen annan kan se. Domaren dömer offside i målområdet. Vid kontrollen på videofilmen kan ingen se någon Dalen- spelare inom målområdet.
Varför kunde inte domaren utnyttjat möjligheten att titta på videon, eller får han inte det? Detta innebar att Dalen tappade sin seger och ”Bara” fick en poäng. Domaren har ännu en gång varit inblandad i utgången i en viktig match, och man kan inte göra ett dugg åt det. 
Om en spelare gör fel på planen blir han straffad med utvisning. Gör en domare fel på planen ”Bry sig domaren inte” han känns som en onårbar person som alltid gör rätt. Svenska hockeydomarförbundet måste ha bättre koll på hur sina domare agerar. Det är inte bara domarna som kostar mycket pengar, för klubbarna kan en missad placering i en kvalserier kosta mycket mer än man tror.

PeaX Svensson  

 

 

Annonser

Kommentera