Handboll 2018 Allsvenskan_Hallby HK vs RP Linköping 30 – 26

Söndag 28 Januari 2018

Hallby med på tåget igen efter seger mot RP Linköping

Hallby låg under med 2-3 mål under i stort sett hela matchen mot RP Linköping. Men tack vare en stark lagmoral och mycket vilja vände Hallby matchen med tio minuter kvar och vann med 30-26 (12-14)

Matchen var jämn redan från start. Hallby var något starkare i matchinledningen och ledde med 6-4 efter tio minuter. Bortalaget reste sig sedan och gick upp i ledningen. Lagen följdes tätt åt fram till halvlek, där RP var i ledningen med två mål. 

I andra halvlek var spelet fortsatt jämnt. Hallbyspelarna såg stundtals trötta ut och spelet var krampaktigt. Hade det inte varit för Eric Alvérus i Hallbymålet så kunde RP ha dragit ifrån rejält.

– Vi har spelat tre matcher på åtta dagar nu, så visst kändes det säkert lite tungt i benen för vissa. Spelet var verkligen inte på topp men trots det så krigade vi på och Eric gjorde det grymt bra i målet, säger Olle Ek.

Hallby gav sig inte trots uppförsbacken? och med tio minuter kvar lyckades hemmalaget äntligen kvittera. Med fem minuter kvar stod det 26-26, då klev Olle Ek fram från straffpunkten och tog upp Hallby i ledning för första gången sedan matchminut 13. Hallby gjorde sedan ytterligare tre mål i rad och kunde avgöra matchen med en och en halv minut kvar. 

– En fantastisk krigarseger av oss. Vi spelade inte på topp direkt men vi visade att det var dags att vinna idag. Självförtroendet har inte varit på topp det senaste så det var väldigt skönt att äntligen få vinna igen.

Efter tre matcher på drygt en vecka väntar nu en veckas matchuppehåll. På söndag står Skånela för motståndet. 

– Skönt att få vila lite nu efter alla sjukdomar och skador. För egen del kändes det inte alls bra idag, men denna seger kommer definitivt ge oss kraft. 

Robin Svensson stod, tillsammans med Eric Alvérus, för en mycket fin insats. Robin blev även Hallbys bäste målskytt med sju fullträffar. 

De övriga målen gjordes av: Charles ”#17” Hugoson 6, Pål Wetterbrandt 5, Oliver Löfwenius 4, Jesper Järlfors 3, Olle Ek 3, Felix Thyberg 2.

Skribent: Mattis Utterberg

Se matchbilderna ………………HÄR

 

Kommentera