Gemensamna nämnare i fotobloggar

Written by admin on February 15, 2019 Categories: j-bild

När det kommer till bloggar som, precis som min egen, på ett eller annat plan fokuserar på fotografering finns det ett antal gemensamma nämnare. Vissa aspekter och ämnen har helt enkelt mest fokus på en sån här typ av blogg.

Tips och tricks

Det här är en tämligen klassisk titel på inlägg som går att hitta på fotobloggar. Vad är syftet med tips och tricks kanske du funderar? Uttrycket beskriver ett område som syftar till att ge läsaren/besökaren olika typer av underlag att använda sig av i sitt fotande. Tips och tricks är alltså en typ av “tips från coachen” där jag och andra amatörmässiga eller professionella fotografer ger personliga tips eller knep.

När jag är ute och fotar i sportvärlden har jag själv haft användning av tips tricks från andra fotobloggar. Ett exempel är det svåra momentet att fånga objekt som rör sig i extremt hög hastighet – något som bland annat motorsporten starkt representerar. Jag gillar motorsport och är en flitig besökare på både speedway och rally. För att fånga sportens extremt snabba hastighet har jag behövt lära mig en hel del om funktioner och kamerainställningar.

Användning av stativ

Som fotograf bör du känna till stativets grundläggande funktion, men vill du få mer tips om hur du kan använda stativet i ditt fotande brukar fotobloggar vara en bra inspirationskälla. Jag brukar exempelvis inte alltid använda mitt stativ i sin normala ställning. Ibland kan det faktiskt fungera att ställa stativet lite “fel” för att få en snygg vinkel eller känsla på bilden.

Det ska också nämnas att det finns en uppsjö av stativ att välja bland när du ska införskaffa utrustning till din kamera. Fotobloggar är inte sällan en bra källa när det kommer till att välja rätt variant. Du hittar ofta recensioner eller detaljerade produktbeskrivningar på både svenska- och utländska fotobloggar.

Comments Off on Gemensamna nämnare i fotobloggar