BASKET 2017_18

Basket är en sida med bildreportage från Nässjö Baskets hemmamatcher (Basketligan) och Wetterbygdens Basket (Sparks och Stars) hemmamatcher

 

WB Sparks Lyckades inte mot Högsbo. Förlust med 57-65

I Huskvarna Sporthall fick man idag en känsla av nostalgi när man såg hur manga som kommit till denna match mellan WB Sparks och Högsbo i Superettan för damer.

Sparks öppnade riktigt bra i denna match mot ett av de tänkte topplagen i superettan för damerna. 
Lagen var alltigenom jamna i sitt spel och man följdes åt i den 1:a halvleken. Sparks vann första perioden och högsbo den 2:A perioden och Högsbo var 2 upp i paus. Sparks kunde inte hålla hela 2:a halvleken och med lite oflyt tappade man inför sista perioden en ledning med 7p.
Sparks tar uppkastet i den täta och dramatiska
drabbningen. Foto: PeaX Svensson/JBild

Se matchen i bilder………HÄR

 

 

WB Stars 3 poäng mot Eos. Vann stort igen, nu med 105-66

Det fjärde mötet (inkl de två träningsmatcherna på försäsongen) mellan Wetterbygden Stars och Eos Lund blev en tämligen avslagen historia, detta efter att hemmalaget visat upp sig från sin främsta sida redan i första perioden, en period man vann med hela 30-11. Till slut skrivs segersiffrorna till 108-66 och Wetterbygden Stars befäster därmed tredjeplatsen i en haltande Superettan-tabell. WB Stars självförtroende blev ganska omgående övermäktigt för bortalaget som gång på gång tvingas till antingen turnovers eller pressade avslut.                              ……//WB Basket hemsida

 

Valy Niang bra idag mot Eos. Foto: PeaX Svensson/JBild

Se bildspel från matchen……..Här

 

 

Fredag 22 December 2017

Supervärvning av WB Sparks inför SuperEttan i Basket

 


Louice Halvarsson, Svensk Baskets ”Allra största” finns numera i WB Sparks tröja

Fotbollen och Hockeyn m.m får ursäkta, men Wetterbygdens Basket har nu gjort en super-dupper värvning. Hör här på hennes CV
Hon har Södertälje BBK som moderklubb, där hon med systrarna Eldebrink vann allt både nationellt som internationellt.
2006 Var med i Landslaget som kvalade in till VM i Bratislava året därpå, där hon var tongivande och med Sverige åkte hon hem med ett silver i bagaget. Motståndare då var USA.
2009, Blev hon rekryterad av Rysska Spartak Moskwa, vilket innebar stjärnstatus med livvakter och privarchaufför. Louice blev samma år nominerad till ”Young Woman`s Player of the Year.
2010, Spelade Louice i Polska Lotos Gdynia som då spelade i Euroleague m.m.m.m.

Louice Halvarsson har ett CV som få är förrunat och när jag frågar henne om hennes vaäg till Landslag och Eouroleague, svara hon:
– Jag hade egentligen ingen fallenhet för basket, men envis som man är så tränade och tränade överallt, även utanför ordinarie träningarna. Allstå en riktig träningsprodukt.
Vad är utmärkande för Louice Halvarsson?
– Jag har varit en bra försvarsspelare, i Landslaget de senare åren varit lite mera Allround med bra resultat på skyttet och att kunna ta en offensiv retur och göra poäng. 

hur funkar det i laget, ingen av tjejerna som blivit ”mentalt mindre”
– Det är ett starkt lag och det känns fantastiskt bra att träna med tjejern. Jag kommer ju att försöka pucha på tjejerna att höja sig, kanske ge tips och råd till dom. Jag känner ju Frasse från Landslaget där han är en av coacherna. 

Louice kommer att bo i Huskvarna med sin familj(nyfödd pojk) 

PeaX Svensson 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 1 December 2017

Dubbel förlängning gav Nässjö Basket segern mor Borås Basket   97-92

 

Isaiah Johnson Lägger 2p mot Borås. Foto: PeaX Svensson

I en match som aldrig Borås fick tag i och kunde känna sig säkra. Nässjö var hela tiden i rygg på Boråsarna, max 4p:s ledning hade Borås som störst ledning.
Ett lagkollektiv man kan snacka om i Nässjö Basket med en fantastiska coatchning från bänken. Nässjös taijta försvar gav inte Borås nogåt riktigt utrymme för skott. Riktigt duktig i Borås var Jocob Sigurdason men 100% straffar, men även flera 3:or.
Nässjö tog in mer och mer och när slutsignalen ljöd så var det lika 77-77 och 5 min förlängning väntade. Nässjö tog de första poängen men några enkl slarvfel så hae Borås kommit ikapp och det var ytterligare lika på resultattavlan. Ny 5 min förlängning och där tog Nässjö kommandot hela vägen, släppte inte till i försvaret som idag var helt fantastiskt. Skyttet som jag gnällt över har kommit igång riktigt bra.
Nässjös nyförvärv Gillian Devin gjorde fanktiskt en helt Ok premiär i Nässjö- tröjan

PeaX Svensson


Nypremiär dagen till ära för Cafèet. Foto: PeaX Svensson


Gillian Devin i en attack mot Boråskorgen. Foto: PeaX Svensson

Se megabildspelet……….HÄR

 

 

 

Söndagen 19 November 2017

WB Sparks totalkrossar  Södertälje   101-32


Anna Dahl I en attack under korgen. Foto: PeaX Svensson

Södertälje BBK gästarde Huskvarna Sporthall denna Söndag. Ett SBBK Utveckling som är under utbildning, vilket dom fick känna av borta mot Sparks. 
Det kan inte vara lätt att spela ett bra spel när man är så överlägsna som WB Sparks var i 3 periode, då leder man med ca 50p. Jag måste ge WB Sparks en eloge att spela basket för publiken. Sparks försökte verkligen spela bra basket och lyckades med det för man totalkrossade Södertäljes utveckligslag med 101-32

Bästa poängplockare för WB Sparks blev Sarah Beal med 29p

PeaX Svensson

 

Se bilder från matchen……..HÄR

 

 

Lördagen 18 November 2017

Brahe Damer aldrig hotade mot Oskarshamn   80-41


Brahe Damer vann både uppkastet och matchen. Foto: PeaX Svensso

Brahe Basket tog emot Oskarshamn, där Oskarshamn var i behov av poäng. Oskarshamn hade 1 visnt och 5 förluster, medans Brahae hade precis det omvända. 

Brahe startade riktigt bra och skaffade sig en 10p ledning ganska lätt, med ett, taggat Brahe. Här var det många som kände en storseger komma, men Brahe gick ner sig i den 2:a perioden och släpper upp Oskarshamn, men Brahe var fortfarande i ledning när pausvilan togs.
Den 3:e perioden var väl inget man kommer ihåg, Brahe hölls sin ledning men inte utan att Oskarshamn tog igen lite poäng. Oskarshamns nr 9 var en god poängplockare denna match.
I period 4 visade Brahetjejerna varför man innehar 2:a platsen. Nu gick allt i korgen, både 2 och 3 poängare och man ”körde formligen över” Oskarshamn. 

Isma Hodic om matchen och sitt egna spel
– Jag vill framför allt betona Lagets insats idag. Började bra, men föll tillbaka i den 2:a perioden. Avslutade fantastiskt bra idag.
De verkar spela med ett hett humör, är rätt taggad?
– Jag fick ta och peppa upp mina lagkamrater med att tagga till själv, vilket smittade av sig. Men visst, jag är lite humörspelare.

PeaX Svensson

Se mera bilder …………..HÄR

 

 

 

Fredag 17 November 2017

Nässjö Basket måste försöka hitta korgen, förlust mot Jämtland   62-70

Nässjö Basket gästades på fredagskvällen av Jämtland Basket som innan denna match hade 4 vinster med sig. Nässjö hade 1 vinst(uppsala)

Det som är viktigast i alla lagsporter är att göra mål/poäng, på vilket sätt är av underordnad betydelse(ej regelvidrigt). Nässjö visade sitt poängskytte i 1:a perioden, vilket brukar vara arkilleshälen för nässjö. Nässjö hade bara 1p upp till Jämtland. I den 2:a perioden kom svackan, bollen ”ville inte i” för Nässjö. Bollen låg och rullade på ringen men icke och Jämtland som hade bra skytte gick upp till halvtidssiffrorna 26-34. Den 3:e perioden, där Nässjö brukar få fart på poängen gick sådär. Man lyckades iaf få 44-48 inför sista perioden.
I den sista perioden tappade Nässjö 2 straffar och en given 2:a då sisic Dusan missade i ett bra tillfälle för ledning, men istället kontrade Jämtlad och istället för ledning fick man 6p i baken. Jag tror att man måste spela enklare/snabbar med betydligt bättre skytte från olika positioner. 
Bäste poängplockar i Nässjö blev Angelo Griffis med 13 poäng
I Jämtland blev Olle Lundqvist med 18poäng

PeaX Svensson

 

Mera bilder …………..  HÄR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndag 12 November 2017

Sista perioden avgjorde för Stars mot AIK Basket   84-74


Stars forscerade ordentligt i den sista perioden. Här Carlos Calvo i en attack. Foto: PeaX Svensson

En mycket viktig seger över AIK Basket denna söndag, trots manfall i Stars- laget. Med bara 8 spelare tillgänliga gjorde Stars- lillarna en Heroisk insatts, och lyckades plocka 2p från AIK.
Den 1:a halvleken var Stars det dominerade laget, man satte det mesta av sin skott och man blandade 2- och 3 poängare. Man gick till paus med 53- 36 ledning.
Efter pausen komm AIK in betydligt mer taggade och satte en effektiv press på Stars. Nu började det ”gå troll” i Stars skytte, inga skott satta man i den 3:e perioden, medans AIK började plock 3 poängare. AIK kom upp till ledning med 1p inför den 4:e perioden. Stars- coachen tog en viktig time- out tidigt in i 4:e och Stars får nya krafter, börjar hitta korgen igen samt får stopp på AIKs anfall. 
WB Stars vinner den sista perioden med 22-13 och man har tagit ner AIKs 2:a halvleks taktik idag. 
Läs mera på WB Basket hemsidaSå här glad blev Jesper Wennerholm efter segern mot AIK Basket. Foto: PeaX Svensson

 

 

Söndag 12 november 2017

En lärorik match för Västerås mot WB Sparks   81-31


Ida Gustavsson visade gott målhumör idag med hela 27p. Foto: PeaX Svensson

Tänk er Sarah Beal, Ida Gustafsson, Jelena Krsmanovic, Anna Dahl och Frida Jern m.m, framför sig och har en bottenplats i tabellen. Dessa tjejer har verkligen satt sig i respekt denna höst, och defenitivt inte mindre i dag. 50p upp för WB ett nästan osannolikt resultat i en div1- serie. Hade man inte varit på plats, skulle man trott att Västerås kommit med ett juniorlag. 
Kul för WB Sparks är att Jelena Krsmanovic gjorde en ”trippel”, med 10 Rb, 10 As och 11 spelpoäng i samma match- tydligen ganska ovanligt. Vi får gratta henne på denna dag.
Nu var hon ju inte ensam på plan, så jag ger här en stor eloge till samtliga spelare- Så ska basket spelas, riktigt roligt att se matchen.

PeaX Svensson

               

Se mera bilder …………HÄR

 

 

 

Fredag 3 November 2017

Nässjö Basket tog på fredag kväll emot Umeå Basket i Nässjö Sporthall. Båda lagen kommer med seger i senaste matchen.
Vilket lag ska ta kommandot i denna viktiga match om slutspelsplatsen?
Svaret kommer här….28- 51 i den 1:a halvleken, och det såg inte hoppfullt ut för Nässjö Basket.

Nässjö förlorade i den 1:a Perioden mot Umeå Basket    78-85

Arik Smith(nr 0) 25p idag. Foto: PeaX Svensson

Bollarna ville bara inte i, frustrationen blev stor med et försvar som tappade markeringarna och Umeå fick rena motorvägen igenom Nässjös försvar

Period 1, 9-24. Ja, vad att göra? Nässjö var riktigt utspelade och Umeå bäddade här för sin seger.
Period 2 slutade 28- 51 och här vände Nässjö och började ta poängen som man inte tog i den 1: perioden.
i period 3 och 4 tog Nässjö över och stundtals spelade toppbasket, kom tillbaka i gammal form med fina kombinationer under korgen. 
När det var 2min kvar av matchen hade Umeå bara 7p upp och Nässjö forcerade ordentligt. Tyvärr så orkade man inte och Umeå var taktiska i slutet. Nässjö tycker jag kan med stolthet lämna banan med resultatet 78- 85
Angelo GRiffits var bäste poängplockare i Nässjö med 23p
Arik Smith i Umeå, gjorde 25p och var i början ostoppbar.

PeaX Svensson

Lite bilder från matchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bra drag i publiken ikväll

 

 

Se mera bilder …….HÄR

 

 

 

Söndagen 29 oktober 2017

Alvik foulade ner sig när WB Stars tog 5:e segern   88-83.


Carlos Calvo, stod för flera fina poängFoto: PeaX Svensson

En mycket dålig start med 0-6 underläge fick Stars- coachen att ta time- out, vilket verkade ha en bra effekt. Stars började snart få kontakt med Alvik och hade en 2p ledning efter Q1 och fortfarade i ledning i halvtid.
WB Stars spelade faktiskt jämnt både framåt och i defends, vågade spela ut och fick i sina poäng. Ja, det var faktiskt en match att se, en match som innehöll mycket som en bra basketmatch ska ha, tempo, tekniska höjdpunkter, hårdhet i spelet och fina poäng från bådas sida. En bit in i den 2:a halvlek händer det en olycklig situation med en utvisning av Alvikspelare. (Läs mera på WB Stars hemsida)
Det var med visst missmod jag tittade upp mot läktaren och såg 97 betalande. Vad gör Wetterbygdens Basket för att få till en publikökning. Ni kanske skulle ta ett snack med Nässjö basket som har mellan 900 och 1100 i publiken. Spelet var nästan lika bra i Huskvarna Sporthall idag.

PeaX Svensson

 

 

Fredag 27 oktober 2017

Nässjö höll spänningen och dramatiken till halvleken 43-41, Vann med 3p över Uppsala  88-85

   

Spännande och jämt i de 2 första quartes. Nässjö startade något blekt i den 1:a Q men i den 2:a Q spelade man upp sig betydligt.


Nässjös nya maskot i sin 1:a framträdande. Kunde inte börjat bättre då Nässjö vann. Foto: PeaX Svensson

Se Mega bildspelet från Matchen…….HÄR

 

 

Söndag 15 oktober 2017

WB Sparks har tagit ”Makten” i dam- ettan, vann stort mot Malbas   73-51


Ida Gustavsson gör 2 av sina poäng idag. Foto: PeaX Svensson

Coach Francisco Pinto var inte riktigt nöjd efter matchen. 
– Vi kan betydligt bättre genom hela laget. Ska vi vara med uppe i Superettan får vi snäppa upp ett steg. Samtidigt kommer det publik hit och betalar pengar, då ska vi bjuda på bra basket, fortsätter Fracisco.

Hanna Käll, 
– Du fick en riktigt bra period i Q4, hur kom det sig?
– Fick hela laget på min sida, som levererade underbara passningar. Det blev väldigt enkelt att göra poäng.
Hanna tycker också att Sparks behöver komma upp i nivå. Sparks hade en total urladdning senast mot Högsbo, där sista skottet i matchen var avgörande för vinst. Kanske var tjejerna idag lite slitna?

PeaX Svensson

 

Se bilder från matchen…….HÄR

 

 

söndag 8 oktober 2017

”Stor basket” spelas i Hva Sporthallen, igen.  77-53


Albert Masllorens gjorde 21p idag och blev matchens bästa poänggörare. Foto: PeaX Svensson

Sist det spelades ”stor basket” var nog när Brahe damer var i elitserien, men nu har Wetterbyggdens Basket tagit över den rollen. WB Sparks i topp i div1 och WB Stars går bra i SuperEttan.
Idag tog WB Stars emot Högsby Basket från Göteborg. Stars visade redan från början var ”skåpet skulle stå”, vann tre perioder av fyra klart
Albert Masllorens blev Stars bäste poängplockare i matchen
Det som fattades idag var publiken, bara 82 st kom för att uppleva denna fina basketen som Huskvarna Sporthall bjuder på. Dåligt där publiken.

PeaX Svensson

Bilder från matchen

 

 

Söndag 1 oktober 2017

WB Sparks tog ytterligare en stor skalp. Nu på lobas som var på besök   94-36


Hanna Käll en av Sparks duktiga defenders. Foto: PeaX Svensson

Ett Sparks som så sent som förra matchen krossade Oskarshamn, skulle man nu visa samma spel idag?
Jodå, Sparks-tjejerna tog kommansot från nersläpp och i halvtid var ställningen 46-21. Detta spel släppte Sparks aldrig utan gasade hela vägen i mål.
Sparks har ett fantastiskt försvar och tog de flesta returer idag

PeaX Svensson

Se stort bildspel………HÄR

 

Söndag 24 september 2017

WB Stars Krossade Trelleborg Basket  86-60


Carlos Calvo en spelare som WB kommer att få mycket nytta av. Foto: PeaX Svensson

Nya WB Stars hade premiär idag mot Trelleborgs Basket i Huskvarna Sporthall. En match som inte skapade några som helst problem för Stars. WB Stars hade ledningen matchen igenom tack vare de duktiga nya spelarna från Spanien samt Torbjörn Svensson och Mattias Liljeqvist som idag var riktigt duktiga.
– Vi är en gott gäng i laget och vi börjar känna varandra ganska bra och vi hittar varandra förvånansvärt bra i spelet, säger Torbjörn Svensson efter matchen.
– Vi tappade lite i 3Q då Trelleborg kom ikapp till diff på 6p, men vi tog en time- out där vi talade egenom situationen och vi kunde ta igen poängtappet. Vi kände nog inte något hot från Trelleborg någon gång, fortätter Torbjör.  Lär mera på WB Stars hemsida här

PeaX Svensson

Se stort bildspel……….HÄR

 

Fredag 8 september 2017

WB Sparks visade klass i första träningsmatchen mot Dolphins

WB Sparks inledde basketsäsongen 2017/18 med en träningsmatch mot Norrköpings Dolphins i sin hemmaborg, Huskvarna Sporthall.
En match som Sparks dominerade och tjejerna spelade som ett lag. Sparks har ju fått in ett par riktigt fina nyförvärv i laget. 
Norrköping Dolphins hade några duktiga spelare borta och var ett försvagat lag, men är man ett elitlag borde man göra en bättre insatts trotts frånvara i laget. 
Sparks kommer att krossa många lag i Div1 för idag spelade man som ett lag betydligt högre upp i serien.’

PeaX Svensson

Bilder fr matchen